Autamme, neuvomme ja palvelemme monin tavoin

Lääkekortti

Pidäthän lääkitystietosi ajan tasalla ja aina mukana! Näin voit helposti kertoa esim. lääkärillesi, mitä lääkkeitä käytät ja millä annoksella. Merkitsethän korttiisi myös käyttämäsi itsehoitolääkkeet ja vitamiinit,  sillä niillä voi olla vaikutusta lääkehoitoosi.  Meiltä saat lompakkoon mahtuvan paperikortin. Vaihtoehtona on sähköinen lääkekortti.fi

Lääkkeiden kotiinkuljetus tuo apteekin kotiisi

Kotiinkuljetus Tapiolan alueelle 15 € ja muualle sopimuksen mukaan.

Lääkevalmistus

Tapiolan apteekin oma lääkkeenvalmistus jatkuu toukokuun 2016 loppuun. Kesäkuun alusta lähtien tilaamme apteekissa valmistettavat seokset sopimusvalmistajalta. Pidämme varastossa joitain seosvoiteita, jotka asiakas saa heti. Muut tuotteet tilaamme, ja asiakas saa tuotteen apteekistamme 2-7 päivän kuluessa.

Verenpainemittaus apteekissa

Apteekissa asioidessasi voit kätevästi tarkistaa myös verenpaineesi. Tarjoamme palvelun pientä korvausta vastaan. Kysy lisää apteekissa.

Esteetön kulku

Helppo tulla pyörätuolilla, lastenvaunujen tai rollaattorin kanssa.

Varmista käyttämiesi lääkkeiden yhteensopivuus

Eri vaivoihin määrätyillä lääkkeillä saattaa olla yllättäviä yhteisvaikutuksia. Haittavaikutuksia voi syntyä myös reseptilääkkeen ja ilman reseptiä saatavan lääkkeen tai luontaistuotteen yhdistelmästä. Ongelmatilanne voi syntyä esimerkiksi silloin, kun lääkkeet on määrätty eri vaivoihin eri lääkärikäynneillä, jolloin potilaan muu lääkitys ei ole ollut lääkärin tiedossa.

Apteekissa voimme arvioida käyttämiesi lääkkeiden yhteensopivuutta ja löytää mahdolliset riskiyhdistelmät. Jos huomaamme, että käyttämäsi lääkkeet voivat aiheuttaa haitallisia yhteisvaikutuksia, otamme yhteyttä hoitavaan lääkäriisi.

Lääkkeet valmiisiin annoksiin apteekissa

Voit saada lääkkeesi valmiiksi annosteltuna jo apteekista. Annostelun avulla lääkkeiden ottaminen on helpompi muistaa ja lääkehoito sujuu tarkoitetulla tavalla. Palvelu on tarkoitettu sekä yksityisille että hoitoalan organisaatioille.

Kotisairaanhoidolle, vanhustentaloille ja hoitokodeille apteekissa tehtävä koneellinen annosjakelu antaa lisäaikaa hoitotyölle ja parantaa lääketurvallisuutta. Annosjakelusta saat lisätietoa myös apteekkariliitosta »

Oma yhdyshenkilö astmaa, diabetesta tai sydänsairautta sairastaville

Sairauden hallinnan kannalta on tärkeää, että tiedät miten lääkkeesi vaikuttaa ja mikä merkitys omahoidolla on kokonaisuutena. Erityisesti hoidon alussa potilas tarvitsee paljon tietoa sekä sairaudesta että sen hoidosta. Riittävän ja oikean tiedon avulla pitkäaikaisen sairauden hallitseminen on helpompaa. Yhdyshenkilöiden tehtävänä on tukea asiakkaitamme oman erikoistumisalueensa kuuluvan sairauden hoidossa.

Apteekissasi asioidessasi kysy yhdyshenkilöä tai sovi tarvittaessa tapaamisaika. Yhdyshenkilö osaa neuvoa sairautesi hoitoon liittyvissä asioissa ja palvelu on maksutonta. Yhdyshenkilöt toimivat myös yhteistyössä apteekin sidosryhmien kanssa ja vastaavat teemapäivien järjestämisestä.

Reseptit voit uusia apteekin kautta

Voimme lähettää uudistamispyynnön loppuun käytetystä tai vanhentuneesta e-reseptistä terveyskeskukseen lääkärin uusittavaksi. Resepti on uusittavissa 16 kuukautta reseptin kirjoituspäivästä. On hyvä varata uusintaan 8 päivää. Pitkäaikaista lääkitystä käyttävän on kuitenkin muistettava käydä vuosittain lääkärin vastaanotolla. Näin varmistat, että saat oikeaa ja tarvitsemaasi hoitoa.

Osan lääkkeistä voit vaihtaa edullisempaan

Jos lääkkeesi on määritelty vaihtokelpoiseksi eikä lääkärisi ole kieltänyt lääkevaihtoa, voit apteekissa vaihtaa reseptissä määrätyn tuotteen edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen. Vaihtokelpoisuuden määrittelee Fimea, ja apteekissa kerromme sinulle aina, jos lääkevaihto on mahdollista.

Keskenään vaihtokelpoisten lääkkeiden vaikuttava aine ja sen määrä ovat samat. Kuitenkin lääkkeen nimi, ulkonäkö, maku ja lääkemuoto (esim. tabletti tai kapseli) voi vaihdella. Erot eivät kuitenkaan saa vaikuttaa vaihdon piirissä olevien lääkkeiden tehoon.

Lääkejätteet hävitettäväksi apteekkiin

Käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Lääkkeitä ei saa hävittää talousjätteen joukossa, jolloin lääkeaineet voivat kulkeutua luontoon.

Lajittele lääkejätteet ennen apteekkiin tuomista näin:

  • poista pakkauksista henkilötietoja sisältävät tarrat
  • pakkaa jodia sisältävät lääkkeet erikseen muista
  • muut lääkkeet pakataan pussiin
  • pakkaa rikkoutuneet kuumemittarit ja irrallinen elohopea tiiviiseen lasipurkkiin jotta elohopea ei pääse höyrystymään

Esitelmätoiminta

Luennoimme mielellämme esimerkiksi kerhojen, yhdistysten ja koulujen tilaisuuksissa lääkkeisiin, lääketurvallisuuteen ja lääkehoitoon liittyvissä asioissa. Astman, diabeteksen ja sydänsairauksien lääkehoitoon liittyen apteekissamme on myös erikoisosaamista.

Lääkehoitosuunnitelma

Teemme lääkehoitosuunnitelimia terveydenhuollon yksiköille.