Lääke

LEVOLAC 670 mg/ml oraaliliuos 500 ml

Levolac on ummetuksen oireiden hoitoon tarkoitettu itsehoitolääke. Valmisteen vaikuttava aine laktuloosi pehmentää ulostetta ja helpottaa ulostamista sitomalla vettä suolen sisältöön.

Vaikuttava aine:
LAKTULOOSI
Pakkauskoko:
500 ml
Markkinoija:
Orion Oyj
Tuote saatavilla heti
13,28 €
26,56 € / l

Ummetuksen oireiden hoitoon.

Ota annokset samaan aikaan joka päivä. Annos voidaan ottaa kerta-annoksena kerran päivässä, esimerkiksi aamiaisen aikana, tai jaettuna enintään kolmeen annokseen. Niele lääke nopeasti. Älä pidä sitä suussasi. Voit ottaa Levolac-oraaliliuoksen laimentamattomana tai laimennettuna johonkin nesteeseen. Käytä annettua mittakuppia.

Laksatiivihoidon aikana sinun on juotava riittävä määrä nesteitä (noin 2 litraa/päivä, joka vastaa 6–8 lasillista). Käänny lääkärin puoleen, jos olosi ei parane 3 päivän jälkeen tai se huononee. Ilmavaivoja voi esiintyä hoidon alussa. Älä käytä valmistetta, mikäli olet allerginen laktuloosille, jos sinulla on akuutti tulehduksellinen suolistosairaus, galaktosemia tai määrittelemätön vatsakipu. 

Aloitusannos voidaan muuttaa ylläpitoannokseksi hoitovasteen mukaan. Hoitovaikutuksen ilmenemiseen saattaa kulua muutamia (2–3) päiviä.

Ummetuksen hoitoon
  Aloitusannos/
päivä
Ylläpitoannos/
päivä
Aikuiset ja nuoret 15–45 ml 15–30 ml
Lapset (7–14 -vuotiaat) 15 ml 10–15 ml
Lapset (1–6 -vuotiaat) 5–10 ml 5–10 ml
Vauvat (alle 1-vuotiaat) 2,5–5 ml 2,5–5 ml

Keskustele lääkärin kanssa lääkkeen käytöstä lapsille (alle 14-v.) ummetuksen hoidossa.

Katso tarkemmat annosteluohjeet pakkausselosteesta

 

Laktuloosi

Laksatiivihoidon aikana sinun on juotava riittävä määrä nesteitä (noin 2 litraa/päivä, joka vastaa 6–8 lasillista). Käänny lääkärin puoleen, jos olosi ei parane 3 päivän jälkeen tai se huononee. Ilmavaivoja voi esiintyä hoidon alussa. Älä käytä valmistetta, mikäli olet allerginen laktuloosille, jos sinulla on akuutti tulehduksellinen suolistosairaus, galaktosemia tai määrittelemätön vatsakipu. Keskustele lääkärin kanssa lääkkeen käytöstä lapsille (alle 14-v.) ummetuksen hoidossa.

Ripuli, ilmavaivat, vatsakipu, pahoinvointi ja oksentelu.

Katso tarkemmat tiedot mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta

Levolac valmistetta voi käyttää imetyksen aikana.

Säilytä alle 25 *C.

Ensimmäisen avaamisen jälkeen Levolac-valmistetta voidaan käyttää 1 vuoden ajan.

Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen