muut palvelut

Lääkkeiden ja muiden tuotteiden kotiinkuljetus

Kotiinkuljetus n. 15 kilometrin säteellä apteekistamme arkisin klo 8-20. Katso jakelualue tästä.

- Normaali kuljetus 5,95 €. Kotiinkuljetus viimeistään tilausta seuraavana arkipäivänä.

- Pikakuljetus 9,95 €. Kotiinkuljetus arkisin samana päivänä, kun teet tilauksen klo 15 mennessä.

Verenpainemittaus apteekissa

Apteekissa asioidessasi voit kätevästi tarkistaa myös verenpaineesi. Tarjoamme palvelun pientä korvausta vastaan.

Reseptit voit uusia apteekin kautta

Voimme lähettää uudistamispyynnön loppuun käytetystä tai vanhentuneesta e-reseptistä terveyskeskukseen lääkärin uusittavaksi. Resepti on uusittavissa 16 kuukautta reseptin kirjoituspäivästä. On hyvä varata uusintaan 8 päivää. Pitkäaikaista lääkitystä käyttävän on kuitenkin muistettava käydä vuosittain lääkärin vastaanotolla. Näin varmistat, että saat oikeaa ja tarvitsemaasi hoitoa.

Oma yhdyshenkilö astmaa, diabetesta tai sydänsairautta sairastaville

Sairauden hallinnan kannalta on tärkeää, että tiedät miten lääkkeesi vaikuttaa ja mikä merkitys omahoidolla on kokonaisuutena. Erityisesti hoidon alussa potilas tarvitsee paljon tietoa sekä sairaudesta että sen hoidosta. Riittävän ja oikean tiedon avulla pitkäaikaisen sairauden hallitseminen on helpompaa. Yhdyshenkilöiden tehtävänä on tukea asiakkaitamme oman erikoistumisalueensa kuuluvan sairauden hoidossa.

Apteekissasi asioidessasi kysy yhdyshenkilöä tai sovi tarvittaessa tapaamisaika. Yhdyshenkilö osaa neuvoa sairautesi hoitoon liittyvissä asioissa ja palvelu on maksutonta. Yhdyshenkilöt toimivat myös yhteistyössä apteekin sidosryhmien kanssa ja vastaavat teemapäivien järjestämisestä.

Lääkejätteiden hävittäminen

Käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Lääkkeitä ei saa hävittää talousjätteen joukossa, jolloin lääkeaineet voivat kulkeutua luontoon.

- Poista ulkopakkaus ja reseptilääkkeen ohjelippu ja laita lääkkeet läpinäkyvään pussiin.
- Palauta nestemäiset lääkkeet alkuperäisessä pakkauksessaan erillisessä pussissa.
- Lääkejätepussi laitetaan apteekin asiakastilassa olevaan lääkejäteastiaan tai annetaan apteekin henkilökunnalle.
- Palauta muista lääkejätteistä erillään jodia sisältävät lääkkeet alkuperäispakkauksissaan, elohopeakuumemittarit, sekä ruiskut ja neulat pakattuna läpäisemättömään muovipulloon tai muuhun tiiviiseen astiaan.

Esitelmätoiminta

Luennoimme mielellämme esimerkiksi kerhojen, yhdistysten ja koulujen tilaisuuksissa lääkkeisiin, lääketurvallisuuteen ja lääkehoitoon liittyvissä asioissa. Astman, diabeteksen ja sydänsairauksien lääkehoitoon liittyen apteekissamme on myös erikoisosaamista.